2012. febr. 2.

Autóbusz járatok

Rendszeresen figyelem a Volánbusz oldalát, hogy értesüljek az autóbusszal elérhető úticélokról.

Néhány újdonságot találtam a honlapon.

A Budapest-Bécs járaton üzemel! a toalett. (Mondjuk ahhoz képest, hogy milyen régen van a buszokon toalett, talán már ezután használni is lehet, persze kivételes esetekben.)
De ez csak az egyik csáberő, mert WIFI is üzemel. Az ülések hátrahajthatók (nem tudom elhinni, hogy ez újdonság lenne), és légkondicionált buszokkal utazhatunk. Hát, nem tudom, mi az, ami újdonság, mert úgy írták, az eddigieknél komfortosabb buszokkal utazhatunk.

Azok, akik nyáron szeretnének majd busszal eljutni mondjuk a horvát tengerpartra, már áttekinthetik, hova indulnak idén a Volánbusz járatai.
Nem csak a nyaralójáratokról kapunk egy kis összefoglalást, hanem mindazokról, melyekre 2012. április 1 utánra jegyet válthatunk.
Itt lehet megnézni a városok listáját: http://www.volanbusz.hu/travel.php?id=275

Jelenleg még csak 2012. március 31-ig árusítanak jegyeket.

Azért megnéztem volna, hogy a különféle járatok milyen útvonalon közlekednek, de nem találom azt a menüpontot, ahol a járatszámok alapján, vagy a célállomások szerinti lista van/volt/lenne.

Igen, kis mániáim egyikét akartam ellenőrizni, vagyis a postojnai cseppkőbarlanghoz hogyan juthatok el? Azt már látom, nem könnyen. Autóm nincs, vonat átszállásos, buszról semmi információ, így marad az, hogy az ember keres egy utazási irodát. Igaz, nem körutazást szeretnék, csak egy két napos kiruccanást, hogy megnézzem a kedvenc cseppköveimet, Ljubljanában sétáljak egyet, és persze, hogy a trojanei fánkot is meózzam. (oda és visszaútban egyaránt)

A nemzetközi kedvezményeket és pótdíjakat is elolvashatjuk frissítve: http://www.volanbusz.hu/travel.php?id=52

Eszméletlen fejlődés van a honlapon egyébként, már az autóbuszok útvonalainak áttekintő térképét is nézegethetjük, sőt, egyéni menetrend füzetet is készíthetünk. A végén még használható információkhoz jutunk.
Térkép: http://www.volanbusz.hu/hu/terkepek

Az azért eléggé gáz, hogy a több évvel ezelőtt még működő hírlevélrendszert már néhány éve megszüntette a vállalat. Ezt, amikor észleltem a levelek hiányát, megkérdeztem, és sajnálattal közölték, már nincs hírlevelük. Biztosan ezen spórolnak.
Most, ismét látom a hírlevél feliratkozást. Kipróbálom. Persze, hogy sikerült a régi email címet beírnom, ezért leiratkoztam. Na de sebaj. Ismét feliratkozok. Hagyta a rendszer.
Kíváncsi vagyok, idén mi a helyzet hírlevél ügyben, mert az furcsa, hogy fel lehet iratkozni, de nem küldenek levelet.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése