2012. máj. 25.

A romantikus Németország

Németországban van egy turistaútvonal, amit a "Die Romantische Straße" néven ismernek.

Ez Németroszág legismertebb, és legnépszerűbb turista útvonala.

Információs anyagokat erről az oldalról lehet letölteni.


Az út fogalma itt idézőjelben értendő: mert nem egy turistaösvényt jelöl, hanem azokat a helyszíneket, ahol az adott témához kapcsolódóan jelentős események történtek, vagy személyekhez kötődő emlékek, illetve valamilyen témára összpontosított látványosságok találhatók.

Füssen
Az út embereket és városokat köt össze, megmutatva a természet, a kultúra, közvetlen környezetünk szépségeit. Élménytől élményig vezetnek, miközben maga az út is egy kaland. A Romantika útja a barokk kastélyok világát jelenti elsősorban.

Neuschwanstein alaprajza

Az út a Majnától az Alpokig vezet Würzburgtól Füssenig, és végig csodálatos tájak, mesebeli kastélyok és történelmi kisvárosok várják a vendégeket. Az út hossza Würzburgtól Füssenig 379 km. Várak, kastélyok, kolostorok és középkori városok között járhatunk, sőt történelmi kirándulásunkat színesíthetjük hajókirándulással, kerékpározással, függővasutazással, fürdőlátogatással is.

Ebből az útból nekem egy kis szelet jutott, Füssen és Schwangau. A következő bejegyzésekben írok erről a két helyszínről.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése