2011. ápr. 25.

Trojane - hol keressem

A kedvenc helyeimet időnként megnézem térképen. Manapság ez a térkép a Google térképe. Gondoltam, megnézem, látszik-e Trojane legalább egy kicsit. Nos, csalódtam. Egy felhő van a környék fölött. Az még rendben, hogy egy felhő, de alatta a táj egyáltalán nem látszik, mert a felhő árnyékot vet. Így olyan, mintha azt a kis területet éjjel fényképezték volna le.

A másik ok, ami miatt megnéztem, hogy segítséget írjak az eljutáshoz. Mert nem annyira egyértelmű a megközelítés, amikor azt írom, a Ljubljana felé vezető autópályán találjuk.

Kevés vigasz, de máshol is vannak érdekes dolgok. Ha a térképet nézzük, látható, elég jó az út ellátottság azon a környéken. 2 autópálya is van, és egy másik főút, a lehajtók is jelezve vannak a térképen.

Ha valaki nem akar túlszaladni, akkor kellőképpen figyelnie kell, hogy a Trojane nevű lehajtónál kijöjjön az autópályáról. A pihenő, étterem, panzió, és egyéb boltok együttese nem az autópálya egyik parkolója, hanem Trojane nevű település. Így nem is közvetlenül az autópályán érjük el, hanem arról lejőve.
Az A1 és az E57-es autópályák tartanak arra, de mi nem ezen érjük el a fánkost, hanem a 447-es úton.

Trojane - kilátás a parkolóból a környező hegyekre

Budapestről indulva először az M7, utána az M70 következik, itt jutunk át Szlovéniába.
Itt az A5-ös következik Mariborig, ott kell ráhajtani az A1/E57-esre, és majdnem 90 km megtétele után jön az ominózus lehajtó, melynek neve Trojane.
Trbovlje/Zagorje/Izlake irányába kell menni, ez is fizetős út. Itt csak 500 métert megyünk, mert újabb elágazás következik, itt kell a 447-es útra rákanyarodni Ljubljana/Domžale/Trojane irányába. Google szerint jobbra.
Itt majdnem 1,5 km következik, majd egy balra kanyarodás, és megtaláltuk Trojane-t.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése