2010. aug. 6.

Baradla-barlang

A Baradla-barlang az Aggteleki Nemzeti Parkban található, talán a legismertebb cseppkőbarlangunk. Két helyről is látogatható, Aggtelek, illetve Vörös-tó a bejárat.

A Baradla-barlangba több túra is indul.

Az aggteleki rövidtúra 1 km hosszú, betonjárdával, lépcsőkkel, hidakkal kiépített, elektromos világítással ellátott szakaszon 1 órás földalatti sétát jelent.

A túra Aggteleken, az 50 méter magas sziklafal tövénél lévő bejárattól indul.

Hosszú-túra - Baradla-barlang

A Hosszú-túra során az előre bejelentett csoportok szakvezető kíséretében a Baradla-barlang teljes főágát megtekinthetik.
A túra időtartama kb. 5 óra, a túraútvonal magában foglalja az aggteleki rövidtúra egy részét, egy 3,8 km-es kivilágítatlan barlangszakaszt, valamint a vörös-tói középtúra útvonalát.
A túrázók részére akkumulátoros lámpákat biztosítanak. A barlang hőmérséklete +10 Cº, ennek megfelelő túraöltözék és túrabakancs ajánlott!
Részvételi korhatár minimum 10 év! A túrán résztvevők létszáma max. 35 fő lehet!

Speciális (retek-ági) túra - Baradla-barlang

A Speciális (Retek-ági) túra során számítani kell arra, hogy a Baradla-barlang főágából nyíló Retek-ágból gyakran 30-40cm mély víz folyik a víznyelők irányából. Ezért gumicsizma és melegebb öltözék ajánlott!
Részvételi korhatár minimum 14 év, a túrán résztvevők létszáma max. 14 fő lehet!


Baradla-barlang, Raisz Keresztély emléktúra
A Raisz Keresztély-emléktúra új lehetőség a Baradla-barlangrendszer megismerésére. A túrán a látogatók az aggteleki rövidtúra útvonalát járják be, miközben kitérőt tesznek a barlang kivilágítatlan szakaszára.


További információk a Baradla-barlangról: http://www.termeszetvedelem.hu/index.php?pg=cave_5430-1

Az információkat érdemes megtekinteni az Aggteleki Nemzeti Park  honlapján, hiszen sokkal részletesebb leírásokat találunk ott. Arról nem beszélve, hogy ezek az információk változnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése